Ben je er al zeker van welke basisverzekering passend bij jou is? Hoewel de verzekeringen in eerste instantie hetzelfde lijken, zitten er wel degelijk verschillen in. Het is daarom niet heel eenvoudig om een goede keuze te maken. Ondanks dat het online allemaal snel te regelen is, moet je niet halsoverkop een keuze maken. Maar hoe zorg je er dan voor dat alles volledig bij je past en je hier het beste uit kan halen? Onderstaande informatie laat jou zien waar je allemaal op kan letten, zodat je snel jouw verzekering kan afsluiten.  

 

Een dekking voor de basisgezondheidszorg

Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, moet je eerst weten wat de verzekering precies is. De basisverzekering dekt de basis van jouw gezondheid. Denk aan medische kosten zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames en medicijnen. Iedere basisverzekering kan wel weer een geheel andere dekking bieden, waardoor je bij de een net iets meer krijgt dan bij de ander. Je moet daarom goed weten wat je nodig hebt. Ga je vrijwel nooit naar de huisarts en heb je ook geen andere aandoeningen? Dan heb je aan de basis vaak genoeg. Als je andere behoeften hebt, moet je weer naar een andere dekking kijken. 

 

Een vergelijking maken voor jouw verzekering

Heb je gekeken naar wat je allemaal nodig hebt op dit moment? Dan kan je ontdekken welke verzekering het beste bij je past. Je vergelijkt meerdere pakketten met elkaar en kijkt voornamelijk naar de grootste verschillen. Denk aan de premie, het eigen risico en de dekking. Vergeet ook niet om te bekijken welke zorgverleners er zijn aangesloten bij de verzekeraar. Je wilt immers voorkomen dat je niet bij jouw favorieten terecht kan indien nodig. Na het maken van een vergelijking kan je de basisverzekering al naar wens krijgen en kan je met een gerust hart de volgende afspraak plannen bij de huisarts. 

 

Nadenken over de toekomst

Maar heb je ook al nagedacht over de toekomst? Het kan zomaar zijn dat je in de toekomst een heel andere dekking nodig hebt. Of zijn er beginnende kwalen waar je op termijn toch eens naar moet laten kijken? Een aanvullende verzekering kan dan een goede keuze zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de tandartsverzekering berekenen die het beste bij je past, maar ook kijken naar opties voor een bril, gezinsuitbreiding of rugklachten. Als je ook nog sporten uitvoert, is het aan te raden om te bekijken in welke verzekering de fysiotherapie is opgenomen. 

 

De eventuele verandering van jouw zorgverzekering regelen

Het fijne aan het vinden van een goede verzekering is dat je indien nodig ook weer aanpassingen kan doen. Ieder jaar kan je jouw dekking namelijk veranderen. Als jouw behoeften veranderen binnen een jaar, kan je jouw nieuwe verzekering hierop aanpassen. Hiervoor zet je wederom jouw zorgbehoeften op een rij, waarna je de vergelijking maakt tussen de beschikbare verzekeringen. Uiteindelijk gaat het erom dat jouw verzekering alle benodigde zorg kan dekken en je niet voor torenhoge rekeningen staat. Jouw vergoeding wordt direct geregeld.